Искам да попитам как да разбера дали работи въпросната клапа, понеже забелязах последно време когато зареждам, че като отворя капачката и се чува доста съскане от резервоара?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Отдушник на резервоара
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщениеИскам да попитам как да разбера дали работи въпросната клапа, понеже забелязах последно време когато зареждам, че като отворя капачката и се чува доста съскане от резервоара?
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
-
При 156 на капачката пише нещо от рода на (не помня точно) Внимание! При отвиване може да има налягане. Това е нормално! Виж си капачката и прочети.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Аз на моя дизел като го напълня до горе и после до следващото зареждане може да мине и месец при отвиването се чува съскане, което наистина означава че се получава налягане...
Та въпросът ми е вредно ли е това и ако е вредно на мен не ми пречи да я отвивам един път в седмицата да пада налягането...
Или просто няма смисъл156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
На моята 1.8 ТС също се чува това съскане но никви проблеми няма, а както каза и колегата си го пише там че е възможно така че споко....
Comment
-
Абе хич не е нормално даже, има си клапи както за налягане така и за вакуум, като се запуши някоя така става.Аз скоро мисля да си пробия една дупка(3-4мм) на капачката (както направи един колега пред очите ми) и да си реша проблема.Мойта като отварям пък смуче...Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеМойта като отварям пък смуче..."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеТи ме уби - да изпуска по малко мисля че е нормално, тия предпазни клапи надали са направени да са отворени постоянно, иначе щяха да боднат дупка, ама да смуче.....
Забелязал съм, че ако я карам докато светне лампата понекогаш смуче.Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
Капачаката на резервоара има клапан точно за да смуче въздух. А парите от бензина отиват в двигателя по принцип. Така, че нормално е да има някакъв вакум. И мисля когато стане прекалено голям си смуче през капачката. Ако канистъра е запушен и не може мотора да засмуче парите от резеровара тогава може да стане и налягане. Но малко вероятно е това да се случи. А и може лесно да се провери. С духване в маркуча на канистъра към резервоара. То се чува отзад как състи.
EDIT: Сутрин когато не сте карали колата отвиите капачката на резервоара. Ако всичко е наред не би трябвало да състи или да смуче.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
Comment